Als huisarts kan het zijn dat u te maken krijgt met patiënten die in aanmerking komen voor een gecombineerde leefstijl interventie. De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een traject van twee jaar; één jaar behandelfase en aansluitend één jaar onderhoudsfase. In het twee jaar durende traject krijgt de deelnemer advies en begeleiding bij gedragsverandering, gezonde voeding en gezond bewegen.
Bij Leefstijlcoaching West-Brabant wordt als GLI het CooL-programma aangeboden, hetgeen vergoed wordt vanuit de basisverzekering.
Doelgroepen voor het CooL-programma zijn:
- volwassenen met overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en een extra risicofactor zoals hart- en vaatziekten, Diabetes Mellitus type 2, slaapapneu en artrose
- volwassenen met obesitas (d.w.z. een BMI van meer dan 30)
Tijdens het programma gaat de aandacht niet alleen uit naar bewegen, voeding en gedrag maar ook naar stress, ontspanning en slaap. Stapsgewijs wordt er gewerkt aan een duurzame verandering van het leefstijl met als doelen:
- realiseren van gezondheidswinst
- blijvend gewichtsverlies
- verbeterde lichamelijke fitheid
- verbetering kwaliteit van leven
Kwaliteitsprogramma
De kwaliteit van de overgewichtbegeleiding staat bij Zorroo hoog in het vaandel. Het programma voldoet aan de Zorgstandaard Obesitas van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en de NHG-Standaard Obesitas.
Specifiekere informatie over de GLI zoals indicatiecriteria, indicaties voor aanvullende zorg, en hoe u de leefstijlinterventie kunt aanbieden kunt u terug vinden op https://www.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/gecombineerde-leefstijlinterventie.
Meer informatie over het CooL programma kunt u teru vinden op https://www.leefstijlinterventies.nl/
NZa regelgeving rondom de GLI: https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_272897_22/1/NZa
Wilt u meer informatie over wat Leefstijlcoaching West-Brabant voor u kan betekenen bij het aanbieden van een leefstijlinterventie, dan kunt u contact met mij opnemen.